About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΝΑ ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ


Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξακολουθεί να μας εμπαίζει αναφορικά με την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Για να μας κοροϊδέψουν έφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί μας στις 27/05 (ημέρα Κυριακή), στις 28/05 (αργία) και στις 29/05. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο Σωματείου μας από συναδέλφους στους οποίους δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό, ενώ μόνο οι «τυχεροί» συνάδελφοι που δουλεύουν ταυτόχρονα σε 3-4 ΔΙΕΚ είδαν κάποια μικρά ποσά στους λογαριασμούς τους, τα οποία δεν αντιστοιχούν στο σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Υπουργείο και η πολιτική του ηγεσία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εξακολουθούν να μας εμπαίζουν. Ούτε λέξη για την υπογραφή συμβάσεων του εαρινού εξαμήνου που ήδη διανύουμε. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ «ευαγγελίζεται» πως θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας και για τα δύο εξάμηνα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν όχι μόνο δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις του εαρινού εξαμήνου αλλά δεν έχουμε ακόμη παραλάβει τις υπογεγραμμένες συμβάσεις του χειμερινού. Όσα συντρίμμια άφησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ στις εργασιακές σχέσεις και στη δημόσια εκπαίδευση-κατάρτιση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει σκόνη, την ίδια περίοδο που «αναγγέλλει» την «αναβάθμιση» της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.         
Απαράδεκτη είναι και η μεταχείριση των μη-πιστοποιημένων (ως εκπαιδευτών ενηλίκων) συναδέλφων, η πληρωμή των οποίων μετατίθεται ....για το μέλλον, όταν θα καθοριστεί το ύψος του ωρομισθίου τους. Που ξανακούστηκε να αναλαμβάνεις υπηρεσία και το ύψος της αμοιβής να καθορίζεται μετά το πέραν της λήξης της όποιας σύμβασης. Θεωρούμε αυτόν το διαχωρισμό αντεργατικό και απαράδεκτο. Να πληρωθούν άμεσα οι μη-πιστοποιημένοι συνάδελφοι χωρίς όρους, προϋποθέσεις και διακρίσεις. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Πληρώνουν καθημερινά τα έξοδα μετακίνησής τους προς τα ΔΙΕΚ και τα υλικά που απαιτούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μένοντας απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2017, οι περισσότεροι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος, στις υποχρεώσεις που τρέχουν (έξοδα διαβίωσης, φορολογικές υποχρεώσεις κ.λπ), ενώ είναι ασφαλιστικά ακάλυπτοι κινδυνεύοντας να χάσουν τη δυνατότητα ένταξης στο ταμείο ανεργίας όταν λήξει το εξάμηνο.
ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας. Καλούμε τα σωματεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους σπουδαστών ΔΙΕΚ, να καταδικάσουν την πρακτική αυτή και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις μας. 
o        Ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
o        Ενάντια στην υποβάθμιση των ΔΙΕΚ
o        Για ΑΜΕΣΗ καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εκπαιδευτών Δ.ΙΕΚ
o        Για υπογραφή συμβάσεων για το Β΄ Εξάμηνο ΤΩΡΑ!

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ
Κολοκοτρώνη 20, 26221 (3ος όροφος) Πάτρα
Κιν. 6949254242  e-mail: siel.achaias@gmail.com

0 σχόλια: