About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η δημόσια και δωρεάν κατάρτιση όμηρος στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ που διοικεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τη ΓΓΔΒΜ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚ. 

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ματωμένο υπερ-πλεόνασμα, τα ΔΙΕΚ φυτοζωούν. Όλο το Ά εξάμηνο δεν υπήρχαν υλικά για τα εργαστήρια ούτε και αναλώσιμα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ΔΙΕΚ στη Δυτική Ελλάδα δεν είχε ούτε τόνερ για την εκτύπωση των συμβάσεων. Κάποια ΔΙΕΚ στην Αττική αναγκάστηκαν να προβούν σε προφορικές εξετάσεις αντί γραπτών, διότι δεν υπήρχε ούτε χαρτί εκτύπωσης. Πολλές φορές τα υλικά για τα εργαστήρια τα πληρώνουν είτε εκπαιδευτές είτε κάποιοι φιλότιμοι διευθυντές από την τσέπη τους. 

Δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα. Περίπου 8.500 εκπαιδευτές αναμένουν να πληρωθούν από τις 16-2-2018 που έληξε η σύμβαση του Ά εξαμήνου. Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς ΔΕΝ έχουν υπογράψει ακόμη σύμβαση για το Ά εξάμηνο. Όλοι, βέβαια, όσοι εργάζονται το Β΄ εξάμηνο, εργάζονται χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση και είναι συνεπώς ανασφάλιστοι. 

Το υπουργείο, φυσικά, δεν έμεινε μόνο εκεί. Αποφάσισε να πληρώσει με διαφορετικό καθεστώς τους μη-πιστοποιημένους συναδέλφους μας. Η στάση αυτή πέραν του γεγονότος ότι διαιρεί τους συναδέλφους σε ταχύτητες και λειτουργεί διχαστικά, ανακοινώθηκε αφού είχε λήξει το Ά εξάμηνο και ως εκ τούτου ελέγχεται η νομιμότητα της. Η επιθετική αυτή αδιαφορία του Υπουργείου έχει εξωθήσει τους εκπαιδευτές σε άθλια κατάσταση, καθώς εργάζονται από τον Οκτώβρη χωρίς να τους καταβάλλεται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ η αμοιβή τους. Αρκετοί από εμάς έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς δεν έχουμε χρήματα για να μετακινηθούμε αλλά και να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης. 

 Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκπαιδευτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που η συμμετοχή είναι μεγάλη, οι εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ «τρέχουν» και οι ανάγκες που έρχονται να καλύψουν τα ΔΙΕΚ στην αγορά εργασίας ΕΙΝΑΙ ζωτικής σημασίας. 

Το χειρότερο, βέβαια, όλων και απόδειξη του «ανήθικου» πλεονεκτήματος του Υπουργείου είναι ότι έχει «παπαγαλάκια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα συγκεκριμένα «παπαγαλάκια» διαρρέουν πληροφορίες για πιθανές ημερομηνίες πληρωμής, οι οποίες συνεχώς διαψεύδονται. Το συγκεκριμένο παιχνίδι διαρκεί τουλάχιστον 2 μήνες. Αν δεν πιέσουμε εμείς θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ότι φανταζόμαστε. 

 Διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας 

- Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
- Όχι στην υποβάθμιση των ΔΙΕΚ
- ΑΜΕΣΗ καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας
- ΑΜΕΣΗ υπογραφή συμβάσεων για το Β΄Εξάμηνο

Το επόμενο διάστημα θα συμβάλλουμε ώστε να οργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε συλλογικά να απαντήσουμε.

Αγωνιστική Παρέμβαση 
 στο Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) νομού Αχαΐας 
συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις

0 σχόλια: