About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για τις εκλογές του ΣΙΕΛ

Να δώσουμε μάθημα αγώνα!

Να μείνει μετεξεταστέα η πολιτική τους!

Ανακοίνωση για τις εκλογές του ΣΙΕΛ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και όλοι οι συνάδελφοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, βιώνουμε τις πλέον εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας. Ιδιαίτερα για τη νέα γενιά συναδέλφων, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελούν τον κανόνα. Το ατελείωτο κυνήγι των ωρών, το τρέξιμο, η ανασφάλιστη σχέση εργασίας, η μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων κτλ, η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που να κατοχυρώνει κατ’ ελάχιστο τα εργασιακά δικαιώματά μας, συνθέτουν το εργασιακό σκηνικό στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε.

Το εργασιακό τοπίο στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε δεν διαμορφώθηκε εκ του μηδενός. Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας (ελαστικά ωράρια εργασίας, δουλειά με το κομμάτι, υπερεκμετάλλευση, καταπάτηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων) αποτελεί κεντρική επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία χρόνια και προωθείται με όλους του αντεργατικούς νόμους τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Η πολιτική τους υπηρετεί την αύξηση των κερδών των εργοδοτών η οποία μπορεί να προκύψει μόνο με εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς. Η μοναδική μορφή φορολογίας που είδαμε να μειώνονται τα τελευταία χρόνια ήταν η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων. Οι δημόσιες δαπάνες για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, οι δαπάνες για μόρφωση, μειώνονται την ίδια στιγμή που χαρίζονται δισεκατομύρια σε φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που ο ιδρώτας των εργαζομένων μετατρέπεται σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

Η πολιτική αυτή , η οποία και συνδιαμορφώνεται από όλες τις κυβερνήσεις στην Ε.Ε, προκειμένου να επιβληθεί στους εργαζόμενους έχει ανάγκη και την δημιουργία του αναγκαίου αυταρχικού - κατασταλτικού πλαισίου. Οι τρομονόμοι (ντόπιοι και ευρωπαϊκοί), το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς (κάμερες, απειλές απολύσεων, απολύσεις), η απειλή ακόμα και της ίδιας της ζωής εργαζομένων που αγωνίζονται (όπως στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα) αποτελούν το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής, της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Συνοδοιπόροι στην χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής τους είναι και οι ηγεσίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που εμφανίζονται δήθεν σαν εκπρόσωποι των συμφερόντων των εργαζομένων «τα έχουν βρει» με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Υπέγραψαν και υπογράφουν κατάπτυστη εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, συμμετέχουν στο στημένο διάλογο για την αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, έχουν «βάλει πλάτη» για την διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Τάχα κόπτονται για τους εργαζόμενους, π.χ για την κατάργηση των stage και στο γραφείο του Παναγόπουλου στη ΓΣΕΕ εργάζονται 30 εργαζόμενοι με το άθλιο καθεστώς των stage. Μπορεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός να διασφαλίσει τα συμφέροντα μας και να διευρύνει τις κατακτήσεις και δικαιώματά μας;

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Ο λόγος στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις γενικές τους συνελεύσεις!

Να μαζικοποιήσουμε τον ΣΙΕΛ!

Στην εποχή μας, εποχή όπου παράγεται από τους εργαζόμενους τεράστιος πλούτος, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τα κλεμμένα πίσω, την κλεμμένη δουλειά, τον κλεμμένο χρόνο.

Είναι περισσότερο αναγκαίο από κάθε άλλη εποχή να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν όχι τα ψίχουλα από το καρβέλι αλλά ολόκληρο το καρβέλι, για να απαιτήσουν όχι βελτιωθεί αλλά να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική. Να κάνουν υπόθεση δική τους – και να μην αναθέσουν σε άλλους – την πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Να ξαναδώσουμε νόημα στις λέξεις «αγώνα», «συλλογικότητα», «αλληλεγγύη των εργαζομένων», «σωματείο», που τόσο έχουν δυσφημιστεί, λοιδορηθεί και πολεμηθεί από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Να μαζικοποιήσουμε τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτών Λειτουργών ν. Αχαϊάς και τις γενικές του συνελεύσεις.

Χρειάζεται και προσπάθεια για την πιο ουσιαστική και πλατιά ενότητα των εργαζομένων, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Χρειάζεται να συμπορευθούμε με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων που απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική και τη πολιτική του κεφαλαίου και παλεύουν για ένα αναγεννημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα, που θα παλεύει για να νικήσει και όχι για να παραπέμψει τις λύσεις των προβλημάτων στο μέλλον.

Θέλουμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές δίπλα μας, θέλουμε δίπλα μας και τους μαθητές μας που συχνά δίνουν μαθήματα αγωνιστικότητας.

Η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών αποτελεί μια νέα κίνηση εκπαιδευτικών σε διάφορους εργασιακούς – εκπαιδευτικούς χώρους.

Είμαστε ανεξάρτητοι από τη αστική πολιτική, τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου, από λογικές ανάθεσης, από την λογική και των τρόπο λειτουργία της παράταξης. Παλεύουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο αλλά και συνολικά και ενάντια στην εργοδοσία και σε κάθε λογική συμμαχίας μαζί της για να «περάσει η μπόρα της κρίσης» ή ακόμα και σε λογικές συμμαχίας με τους μικρούς εργοδότες ενάντια στους μεγάλους εργοδότες. Γι’ αυτό και είμαστε αριστεροί. Θέλουμε να αποτελέσουμε πραγματική κίνηση των εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κίνηση ενεργοποίησής τους. Για το λόγο αυτό θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου ο σύλλογος να είναι μια «ζωντανή» διεργασία των ίδιων των εργαζόμενων και όχι ακόμα ένας σύλλογος στους υπολογισμούς του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας . Συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, την πανελλαδική κίνηση των ανεξάρτητων, ριζοσπαστικών, αριστερών σχημάτων εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε

§ Κατοχύρωση μέσω συλλογικής σύμβασης των εργασιακών δικαιωμάτων

§ Συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρες ωράριο, πλήρη ασφάλιση, πλήρη σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας και αναγνώριση της προϋπηρεσίας μετά τον διορισμό

§ Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.

§ Επιχειρούμε να συμβάλουμε σε ένα εργατικό κίνημα που θα βαδίζει στο δρόμο του ασυμβίβαστου ταξικού ενωτικού μαζικού αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, μακριά από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚΠ και της ΟΙΕΛΕ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ιδιωτικών εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

(συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις)

0 σχόλια: