Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Εκλογική Διακήρυξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τις εκλογές στον ΣΙΕΛ Αχαΐας


Για μια Αγωνιστική Παρέμβαση στο ΣΙΕΛ ΑΧΑΪΑΣ

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

οι εκλογές του συλλόγου μας διεξάγονται σε μια περίοδο όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι στο στόχαστρο των εργοδοτών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους υπηρετεί. Συνεχίζοντας την ίδια αντεργατική πολιτική των προκατόχων της (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ), η κυβέρνηση υπογράφει μνημόνια, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, παγιώνει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων, επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και να χτυπήσει τους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων.  
 

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Παιδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής εργοδοτών-κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Τα ωρομίσθια των εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων, των ιδιωτικών σχολείων, των ιδιωτικών ΙΕΚ διαρκώς μειώνονται. Συνάδελφοι εργάζονται μέχρι και με 3,5 € (!!!) ωρομίσθιο, δεν πληρώνονται καν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία επιδόματα (εορτών, αδείας), ενώ όταν καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους οι εργοδότες τους ζητούν να τα επιστρέψουν. Τα ένσημα μπαίνουν «μισά» και οι συνάδελφοι πολλές φορές δεν μπορούν ούτε ταμείο ανεργίας να πάρουν τους θερινούς μήνες. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όπου εργοδότες σε ιδιωτικούς οργανισμούς έχουν «φεσώσει» κυριολεκτικά τους συναδέλφους.
Πρόκειται για πλευρά της ίδιας πολιτικής που υπαγορεύει μεταξύ άλλων την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού (υγεία, παιδεία, ασφάλιση), την εγκαθίδρυση εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα στο σύνολο των εργαζομένων, την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων (και του δικού μας κλάδου). Επιχειρούν μεταξύ άλλων να διαλύσουν το εργατικό-εκπαιδευτικό κίνημα.
Σε αυτές τις συνθήκες η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει αποδεχτεί τις κυρίαρχες επιλογές κυβέρνησης-κεφαλαίου-Τρόικα. Άρα, και δεν μπορεί και δεν θέλει να πρωτοστατήσει στους αναγκαίους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, που είναι και η μόνη λύση για την ανατροπή αυτής της πολίτικης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενισχύοντας το Σύλλογο

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι σύλλογοι σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Είναι τα μονά τα οποία μπορούν να οικοδομήσουν δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να γίνουν το «σπίτι» του κάθε συναδέλφου που αντιμετωπίζει την εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση, την ανεργία. Με συμμετοχή και «φωνή» του κάθε συναδέλφου και όχι με τη λογική της ανάθεσης. Είναι αναγκαία για την επαναφορά συλλογικής σύμβασης στον κλάδο για να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς αμοιβές και όροι εργασίας.
Ως Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών εκπαιδευτικών συμμετέχουμε στις εκλογές του ΣΙΕΛ Αχαΐας για να εκφραστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Δεν αποτελούμε κομματική παράταξη και με τον τρόπο λειτουργίας μας, προσπαθούμε να εκφράσουμε μια άλλη αντίληψη για τη αναγκαία λειτουργία του ίδιου του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος. Αγωνιζόμαστε για έναν σύλλογο που θα βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των μελών του, με καρδιά της λειτουργίας του την γενική συνέλευση. Για το λόγο αυτό η τοποθέτηση των εκπροσώπων μας στα ΔΣ, στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία (ΟΙΕΛΕ), στηρίζεται στις αρχές της ανακλητότητας και της εναλλαγής εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση τη συλλογική άποψη την οποία σε  καλούμε να στηρίξεις.    

Παλεύουμε για:
·         Δημόσια και δωρεάν παιδεία
·         Αύξηση άμεσα των διορισμών εκπαιδευτικών
·         Να μην παγιωθούν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο και ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης
·         Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση του κλάδου. Να ζει κάθε συνάδελφος από μία και μόνο δουλειά.
·         Κατώτατος μισθός στα 752 €. Επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
·         Καταβολή όλων των δεδουλευμένων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πλήρη ασφάλιση.
·         Να ανατραπούν όλα τα Μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι που τα πλαισιώνουν.
·        Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υλοποιούν, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Συναδέλφισσα/συνάδελφε, 

σε καλούμε να πλαισιώσεις το σύλλογό μας, με τη συμμετοχή σου, τις προτάσεις σου, την κριτική σου. Σε καλούμε να στηρίξεις την Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις εκλογές του σωματείου μας.


Εκλογές Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών
Σ.Ι.Ε.Λ Αχαΐας

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
05:00 μ.μ – 09:00 μ.μ
Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Κολοκοτρώνη 20 (Πλ. Όλγας)Αγωνιστική Παρέμβαση
Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

συμμετέχουμε στις
Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το φροντιστήριο Πρίσμα απολύει εργαζόμενη μετά από 24 χρόνια

Η συνάδελφος Α.Σ., μέλος του ΣΕΦΚ από το 1990, εργαζόταν στο φροντιστήριο «Πρίσμα» 24 χρόνια και ήταν η αποκλειστική διδάσκουσα τα γνωστικά αντικείμενα της Οικονομίας. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών αμειβόταν με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραφε το Σωματείο μας. Εν τοις πράγμασι, η εργασιακή της σχέση ήταν ενιαία συνεχής σχέση εργασίας, καθώς κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, όταν έληξε η ισχύς της ΣΣΕ, υλοποιώντας την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων του ΣΕΦΚ, αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή στο ωρομίσθιό της. Με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς υποχρεώθηκε να αποδεχθεί μείωση του ωρομισθίου της κατά 45%, προκειμένου να της καταβληθούν οφειλόμενα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων χρόνων από τον εργοδότη της.

Την άνοιξη του 2014, ο εργοδότης τής έθεσε ως προϋπόθεση για την επαναπρόσληψή της την περαιτέρω μείωση του ωρομισθίου της, καθώς και την απασχόλησή της σε συνθήκη, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την εργατική νομοθεσία. Έτσι, παράλληλα με τη μη αποδοχή της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας, η συνάδελφος, μαζί με τον ΣΕΦΚ, αναγκάστηκε να προσφύγει στην
Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Απρίλη

Η απεργία της 9ης Απρίλη πραγματοποιείται έπειτα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο δίνει νέο χτύπημα στους ήδη μισθούς πείνας, διαλύει επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργεί τις τριετίες (προϋπηρεσία), διευρύνει και νομιμοποιεί τη χρήση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές δίνοντας ακόμα ένα «δώρο» στην εργοδοσία. Η πολιτική της κυβέρνησης με ταχύ ρυθμό επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει κάθε κοινωνικό αγαθό, παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση, να απελευθερώσει τις απολύσεις.

Για την ιδιωτική εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του ν. 682/1977 που υπήρξε αποτέλεσμα μεγάλων αγώνων του κλάδου. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αφήνονται πλέον χωρίς καμιά προστασία, έκθετοι στην ασυδοσία και την εκμετάλλευση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν θα ελέγχουν πια τις καταγγελίες σύμβασης εργασίας, τους βαθμούς, τις εξετάσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις ο οποίες επιβάλλουν χειρότερους όρους εργασίας και εκμηδενίζοντας επί της ουσίας την αποζημίωση.

Στα φροντιστήρια οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι καθεστώς, έχοντας επιβάλλει εξευτελιστικά ωρομίσθια και ένα μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων έχει πεταχτεί στην ανεργία και την υποαπασχόληση, στην εξαθλίωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα!


Δεν πάει άλλο!

Να πέσει η κυβέρνηση από τους αγώνες των εργαζομένων

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Η αντεργατική επίθεση μόνο από το σύνολο των εργαζομένων και τους αγώνες τους μπορεί να αποκρουστεί και να νικήσει ανατρέποντας την κυβέρνηση εργοδοτών - τρόικας. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Να υπερβούν τους διαχωρισμούς – π.χ εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι και απασχολούμενοι, έλληνες και μετανάστες -  που η ίδια η κυβέρνηση και οι χρεοκοπημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αναπαράγουν.  
Η λύση δεν πρόκειται να έρθει «από τα πάνω», από μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων, κάθε παραχώρηση από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μαχητικών αγώνων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δρα πλέον ολοφάνερα σε βάρος των εργαζομένων έχοντας αποδεχθεί πλήρως όλες τις επιλογές κυβερνήσεων – τρόικας τα τελευταία χρόνια. Αποδέχθηκε και τον κατώτατο μισθό πείνας με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρωδία που υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες, παίρνοντας για αντάλλαγμα 4,3 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο εργασίας για … εκπαίδευση συνδικαλιστικών στελεχών. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.    

Με μαζικούς αγώνες να παλέψουμε για τη ζωή που μας κλέβουν, για τη ζωή που μας ανήκει!


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

è Ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, από τους αγώνες των εργαζομένων. 
è Κατάργηση του πολυνομοσχεδίου, των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
è Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο με αυξήσεις μισθών
è Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
è Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων.
è Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
è Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.
Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Εκλογική Διακήρυξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αχαΐας (ΣΙΕΛ Ν.ΑΧΑΙΑΣ)-ΣΑΒΒΑΤΟ 25-01-14 στις 4 το απόγευμα, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ στον 3ο όροφο

Για μια Αγωνιστική Παρέμβαση στο ΣΙΕΛ ΑΧΑΪΑΣ

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

οι εκλογές του συλλόγου μας διεξάγονται σε μια περίοδο οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Όπως ισχύει και για το σύνολο των εργαζομένων τα τελευταία 4 χρόνια έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ( σχετικές έρευνες εκτιμούν ότι έχουν χαθεί πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας) σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, (φροντιστήρια, εκπαίδευση ενηλίκων, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών). Οι σχέσεις εργασίας «λάστιχο», αποτελούν τον κανόνα παρά την εξαίρεση για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Το ωρομίσθιο σε πολλές περιπτώσεις που  δεν εφαρμόζεται  η τελευταία συλλογική σύμβαση του κλάδου φτάνει μέχρι και τα 2,5 με 3ευρω. Όλα αυτά πηγαίνουν ταυτόχρονα με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη χειροτέρευση των σχέσεων εργασίας και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας. Ιδιαίτερα οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο σχολείο (τάξεις 30 μαθητών, συγχωνεύσεις κλπ.) οδηγούν σε συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, διόγκωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Παιδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Είναι αυτή η πολιτική που υπαγορεύει την ιδιωτικοποίηση
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ


Σύλλογος  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
Μέλος της  Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ.
Κολοκοτρώνη 20, 26221 (4ος όροφος) Πάτρα
 Κιν. 6937863023  e-mail: siel.achaias@gmail.com

Πάτρα 14 /10/2012                                                                                                            
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται  στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.

Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ  ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ  ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Απαιτούμε την κατάργηση των  δανειακών συμβάσεων και των  μνημονίων, την έξοδο της χώρας  μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Αγωνιζόμαστε  για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά  μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Το  ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας  καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την ΠΕΜΠΤΗ  18/10  και στη συγκέντρωση – πορεία στην ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ στις  10:30 π.μ.        

 Για το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας

            Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας
        Π. Κουτσαντώνης                                                                     Κ. Αξιώτης

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ν. Αχαΐας

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο

Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών ν. Αχαΐας (ΣΙΕΛ Αχαΐας)


Στις εκλογές που διεξήχθησαν 8 και 10 Δεκεμβρίου του 2011 η Αναξέρτητη Αριστερή Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών αύξησε την επιρροή της καταλαμβάνοντας για δεύτερη συνεχή φορά μία από τις πέντε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου (τις υπόλοιπες τέσσερις κατέλαβε η ΑΣΚ - ΠΑΜΕ, ενώ η Ανεξάρτητη Συσπείρωση δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο στο Δ.Σ). Εκλέχθηκε, επίσης, ένας αντιπρόσωπος της ΑΑΚ στο συνέδριο της ομοσπονδίας (ΟΙΕΛΕ).

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού ΑΧΑΪΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και όλοι οι συνάδελφοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται με εξαρτημένη σχέση και συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, βιώνουμε τις πλέον εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας. Ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τείνουν να αποτελούν τον κανόνα. Το ατελείωτο κυνήγι των ωρών, το τρέξιμο, η ανασφάλιστη πολλές φορές σχέση εργασίας, η μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων κτλ, η μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να κατοχυρώνονται κατ’ ελάχιστο τα εργασιακά δικαιώματά μας, συνθέτουν το εργασιακό σκηνικό στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε.

Υπό την «διαρκή απειλή» της χρεωκοπίας, η αντεργατική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Τρόικα συνεχίζει να χρεοκοπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας. Ολοκληρώνει το «έργο» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των προηγούμενων χρόνων, των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, του πολυνομοσχεδίου.

Οι περικοπές των δαπανών για την παιδεία οδηγούν σταδιακά στη συρρίκνωση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, πετούν εκτός σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών χιλιάδες νέα παιδιά, οδηγούν στην ανεργία και στην απαξίωση χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Κόβουν από την παιδεία και την υγεία την ίδια στιγμή που επιχορηγούν τις επιχειρήσεις και την εργοδοσία, μειώνουν τους συντελεστές φορολογίας των κερδών, φορτώνουν με απανωτά χαράτσια τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, επιχείρησαν και επιχειρούν να περιορίσουν τα εργατικά δικαιώματα, να απαξιώσουν τις συλλογικές συμβάσεις (νόμοι Λοβέρδου – Κατσέλη - πολυνομοσχέδιο). Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ!

Η πολιτική αυτή , η οποία και συνδιαμορφώνεται από όλες τις κυβερνήσεις στην Ε.Ε, προκειμένου να επιβληθεί στους εργαζόμενους έχει ανάγκη και την δημιουργία του αναγκαίου αυταρχικού - κατασταλτικού πλαισίου. Οι τρομονόμοι (ντόπιοι και ευρωπαϊκοί), το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς (κάμερες, απειλές απολύσεων, απολύσεις), αποτελούν το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής, της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Συνοδοιπόροι στην χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής τους είναι και οι ηγεσίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων ως φορείς της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που εμφανίζονται δήθεν σαν εκπρόσωποι των συμφερόντων των εργαζομένων «τα έχουν βρει» με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Ο λόγος στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις γενικές τους συνελεύσεις!

Να μαζικοποιήσουμε τον ΣΙΕΛ!


Στην εποχή μας, εποχή όπου παράγεται από τους εργαζόμενους τεράστιος πλούτος, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τα κλεμμένα πίσω, την κλεμμένη δουλειά, τον κλεμμένο χρόνο.

Είναι περισσότερο αναγκαίο από κάθε άλλη εποχή να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν όχι τα ψίχουλα από το καρβέλι αλλά ολόκληρο το καρβέλι, για να απαιτήσουν όχι να βελτιωθεί αλλά να ανατραπεί από τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων, η κυβέρνηση προκειμένου να ανατραπεί και η αντεργατική πολιτική। Να κάνουν υπόθεση δική τους – και να μην αναθέσουν σε άλλους – την πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους। Να ξαναδώσουμε νόημα στις λέξεις «αγώνας», «συλλογικότητα», «αλληλεγγύη των εργαζομένων», «σωματείο», που τόσο έχουν δυσφημιστεί, λοιδορηθεί και πολεμηθεί από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους.

Να μαζικοποιήσουμε τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτών Λειτουργών ν. Αχαϊάς και τις γενικές του συνελεύσεις.

Χρειάζεται και προσπάθεια για την πιο ουσιαστική και πλατιά ενότητα των εργαζομένων, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Χρειάζεται να συμπορευθούμε με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων που απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική και τη πολιτική του κεφαλαίου και παλεύουν για ένα αναγεννημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα, που θα παλεύει για να νικήσει και όχι για να παραπέμψει τις λύσεις των προβλημάτων στο μέλλον.

Η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών αποτελεί μια κίνηση εκπαιδευτικών σε διάφορους εργασιακούς – εκπαιδευτικούς χώρους.

Είμαστε ανεξάρτητοι από τη αστική πολιτική, τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου, από λογικές ανάθεσης, από την λογική και τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης. Είμαστε υπέρ της εναλλαγής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. Παλεύουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο αλλά και συνολικά και ενάντια στην εργοδοσία και σε κάθε λογική συμμαχίας μαζί της για να «περάσει η μπόρα της κρίσης» ή ακόμα και σε λογικές συμμαχίας με τους μικρούς εργοδότες ενάντια στους μεγάλους εργοδότες. Γι’ αυτό και είμαστε αριστεροί. Θέλουμε να αποτελέσουμε πραγματική κίνηση των εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κίνηση ενεργοποίησής τους. Για το λόγο αυτό θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου ο σύλλογος να είναι μια «ζωντανή» διεργασία των ίδιων των εργαζόμενων και όχι ακόμα ένας σύλλογος στους υπολογισμούς του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Παλεύουμε για:

o Την κατοχύρωση μέσω συλλογικής σύμβασης των εργασιακών μας δικαιωμάτων
o Συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρες ωράριο, πλήρη ασφάλιση, πλήρη σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας και αναγνώριση της προϋπηρεσίας μετά τον διορισμό
o Δημόσια και δωρεάν παιδεία σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.
o Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι για χαράτσια!
o Ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΤΡΟΪΚΑ - κεφαλαίου

Επιχειρούμε να συμβάλουμε σε ένα εργατικό κίνημα που θα βαδίζει στο δρόμο του ασυμβίβαστου ταξικού ενωτικού μαζικού αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, μακριά από τις υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚΠ και της ΟΙΕΛΕ.

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών