About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το φροντιστήριο Πρίσμα απολύει εργαζόμενη μετά από 24 χρόνια

Η συνάδελφος Α.Σ., μέλος του ΣΕΦΚ από το 1990, εργαζόταν στο φροντιστήριο «Πρίσμα» 24 χρόνια και ήταν η αποκλειστική διδάσκουσα τα γνωστικά αντικείμενα της Οικονομίας. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών αμειβόταν με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραφε το Σωματείο μας. Εν τοις πράγμασι, η εργασιακή της σχέση ήταν ενιαία συνεχής σχέση εργασίας, καθώς κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, όταν έληξε η ισχύς της ΣΣΕ, υλοποιώντας την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων του ΣΕΦΚ, αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή στο ωρομίσθιό της. Με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς υποχρεώθηκε να αποδεχθεί μείωση του ωρομισθίου της κατά 45%, προκειμένου να της καταβληθούν οφειλόμενα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων χρόνων από τον εργοδότη της.

Την άνοιξη του 2014, ο εργοδότης τής έθεσε ως προϋπόθεση για την επαναπρόσληψή της την περαιτέρω μείωση του ωρομισθίου της, καθώς και την απασχόλησή της σε συνθήκη, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την εργατική νομοθεσία. Έτσι, παράλληλα με τη μη αποδοχή της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας, η συνάδελφος, μαζί με τον ΣΕΦΚ, αναγκάστηκε να προσφύγει στην
Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Απρίλη

Η απεργία της 9ης Απρίλη πραγματοποιείται έπειτα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο δίνει νέο χτύπημα στους ήδη μισθούς πείνας, διαλύει επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργεί τις τριετίες (προϋπηρεσία), διευρύνει και νομιμοποιεί τη χρήση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές δίνοντας ακόμα ένα «δώρο» στην εργοδοσία. Η πολιτική της κυβέρνησης με ταχύ ρυθμό επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει κάθε κοινωνικό αγαθό, παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση, να απελευθερώσει τις απολύσεις.

Για την ιδιωτική εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του ν. 682/1977 που υπήρξε αποτέλεσμα μεγάλων αγώνων του κλάδου. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αφήνονται πλέον χωρίς καμιά προστασία, έκθετοι στην ασυδοσία και την εκμετάλλευση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν θα ελέγχουν πια τις καταγγελίες σύμβασης εργασίας, τους βαθμούς, τις εξετάσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις ο οποίες επιβάλλουν χειρότερους όρους εργασίας και εκμηδενίζοντας επί της ουσίας την αποζημίωση.

Στα φροντιστήρια οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι καθεστώς, έχοντας επιβάλλει εξευτελιστικά ωρομίσθια και ένα μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων έχει πεταχτεί στην ανεργία και την υποαπασχόληση, στην εξαθλίωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα!


Δεν πάει άλλο!

Να πέσει η κυβέρνηση από τους αγώνες των εργαζομένων

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Η αντεργατική επίθεση μόνο από το σύνολο των εργαζομένων και τους αγώνες τους μπορεί να αποκρουστεί και να νικήσει ανατρέποντας την κυβέρνηση εργοδοτών - τρόικας. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Να υπερβούν τους διαχωρισμούς – π.χ εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι και απασχολούμενοι, έλληνες και μετανάστες -  που η ίδια η κυβέρνηση και οι χρεοκοπημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αναπαράγουν.  
Η λύση δεν πρόκειται να έρθει «από τα πάνω», από μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων, κάθε παραχώρηση από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μαχητικών αγώνων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δρα πλέον ολοφάνερα σε βάρος των εργαζομένων έχοντας αποδεχθεί πλήρως όλες τις επιλογές κυβερνήσεων – τρόικας τα τελευταία χρόνια. Αποδέχθηκε και τον κατώτατο μισθό πείνας με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρωδία που υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες, παίρνοντας για αντάλλαγμα 4,3 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο εργασίας για … εκπαίδευση συνδικαλιστικών στελεχών. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.    

Με μαζικούς αγώνες να παλέψουμε για τη ζωή που μας κλέβουν, για τη ζωή που μας ανήκει!


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

è Ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, από τους αγώνες των εργαζομένων. 
è Κατάργηση του πολυνομοσχεδίου, των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
è Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο με αυξήσεις μισθών
è Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
è Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων.
è Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
è Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.
Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εκλογική Διακήρυξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αχαΐας (ΣΙΕΛ Ν.ΑΧΑΙΑΣ)-ΣΑΒΒΑΤΟ 25-01-14 στις 4 το απόγευμα, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ στον 3ο όροφο

Για μια Αγωνιστική Παρέμβαση στο ΣΙΕΛ ΑΧΑΪΑΣ

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

οι εκλογές του συλλόγου μας διεξάγονται σε μια περίοδο οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Όπως ισχύει και για το σύνολο των εργαζομένων τα τελευταία 4 χρόνια έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ( σχετικές έρευνες εκτιμούν ότι έχουν χαθεί πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας) σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, (φροντιστήρια, εκπαίδευση ενηλίκων, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών). Οι σχέσεις εργασίας «λάστιχο», αποτελούν τον κανόνα παρά την εξαίρεση για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Το ωρομίσθιο σε πολλές περιπτώσεις που  δεν εφαρμόζεται  η τελευταία συλλογική σύμβαση του κλάδου φτάνει μέχρι και τα 2,5 με 3ευρω. Όλα αυτά πηγαίνουν ταυτόχρονα με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη χειροτέρευση των σχέσεων εργασίας και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας. Ιδιαίτερα οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο σχολείο (τάξεις 30 μαθητών, συγχωνεύσεις κλπ.) οδηγούν σε συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, διόγκωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Παιδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Είναι αυτή η πολιτική που υπαγορεύει την ιδιωτικοποίηση