About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Απρίλη

Η απεργία της 9ης Απρίλη πραγματοποιείται έπειτα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο δίνει νέο χτύπημα στους ήδη μισθούς πείνας, διαλύει επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργεί τις τριετίες (προϋπηρεσία), διευρύνει και νομιμοποιεί τη χρήση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές δίνοντας ακόμα ένα «δώρο» στην εργοδοσία. Η πολιτική της κυβέρνησης με ταχύ ρυθμό επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει κάθε κοινωνικό αγαθό, παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση, να απελευθερώσει τις απολύσεις.

Για την ιδιωτική εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του ν. 682/1977 που υπήρξε αποτέλεσμα μεγάλων αγώνων του κλάδου. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αφήνονται πλέον χωρίς καμιά προστασία, έκθετοι στην ασυδοσία και την εκμετάλλευση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν θα ελέγχουν πια τις καταγγελίες σύμβασης εργασίας, τους βαθμούς, τις εξετάσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις ο οποίες επιβάλλουν χειρότερους όρους εργασίας και εκμηδενίζοντας επί της ουσίας την αποζημίωση.

Στα φροντιστήρια οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι καθεστώς, έχοντας επιβάλλει εξευτελιστικά ωρομίσθια και ένα μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων έχει πεταχτεί στην ανεργία και την υποαπασχόληση, στην εξαθλίωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα!


Δεν πάει άλλο!

Να πέσει η κυβέρνηση από τους αγώνες των εργαζομένων

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Η αντεργατική επίθεση μόνο από το σύνολο των εργαζομένων και τους αγώνες τους μπορεί να αποκρουστεί και να νικήσει ανατρέποντας την κυβέρνηση εργοδοτών - τρόικας. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Να υπερβούν τους διαχωρισμούς – π.χ εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι και απασχολούμενοι, έλληνες και μετανάστες -  που η ίδια η κυβέρνηση και οι χρεοκοπημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αναπαράγουν.  
Η λύση δεν πρόκειται να έρθει «από τα πάνω», από μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων, κάθε παραχώρηση από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μαχητικών αγώνων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δρα πλέον ολοφάνερα σε βάρος των εργαζομένων έχοντας αποδεχθεί πλήρως όλες τις επιλογές κυβερνήσεων – τρόικας τα τελευταία χρόνια. Αποδέχθηκε και τον κατώτατο μισθό πείνας με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρωδία που υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες, παίρνοντας για αντάλλαγμα 4,3 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο εργασίας για … εκπαίδευση συνδικαλιστικών στελεχών. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.    

Με μαζικούς αγώνες να παλέψουμε για τη ζωή που μας κλέβουν, για τη ζωή που μας ανήκει!


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

è Ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, από τους αγώνες των εργαζομένων. 
è Κατάργηση του πολυνομοσχεδίου, των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
è Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο με αυξήσεις μισθών
è Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
è Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων.
è Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
è Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.
Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις