About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εκλογική Διακήρυξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αχαΐας (ΣΙΕΛ Ν.ΑΧΑΙΑΣ)-ΣΑΒΒΑΤΟ 25-01-14 στις 4 το απόγευμα, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ στον 3ο όροφο

Για μια Αγωνιστική Παρέμβαση στο ΣΙΕΛ ΑΧΑΪΑΣ

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

οι εκλογές του συλλόγου μας διεξάγονται σε μια περίοδο οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Όπως ισχύει και για το σύνολο των εργαζομένων τα τελευταία 4 χρόνια έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ( σχετικές έρευνες εκτιμούν ότι έχουν χαθεί πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας) σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, (φροντιστήρια, εκπαίδευση ενηλίκων, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών). Οι σχέσεις εργασίας «λάστιχο», αποτελούν τον κανόνα παρά την εξαίρεση για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Το ωρομίσθιο σε πολλές περιπτώσεις που  δεν εφαρμόζεται  η τελευταία συλλογική σύμβαση του κλάδου φτάνει μέχρι και τα 2,5 με 3ευρω. Όλα αυτά πηγαίνουν ταυτόχρονα με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη χειροτέρευση των σχέσεων εργασίας και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας. Ιδιαίτερα οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο σχολείο (τάξεις 30 μαθητών, συγχωνεύσεις κλπ.) οδηγούν σε συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, διόγκωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Παιδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Είναι αυτή η πολιτική που υπαγορεύει την ιδιωτικοποίηση
κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού (υγεία, παιδεία, ασφάλιση…), την εγκαθίδρυση εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα, την ουσιαστική  κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων (και του δικού μας κλάδου). Επιχειρούν μεταξύ άλλων να διαλύσουν το εργατικό-εκπαιδευτικό κίνημα.

Σε αυτές τις συνθήκες η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει αποδεχτεί τις κυρίαρχες επιλογές κυβέρνησης-κεφαλαίου-Τρόικα. Άρα, και δεν μπορεί και δεν θέλει να πρωτοστατήσει στους αναγκαίους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, που είναι και η μόνη λύση για την ανατροπή αυτής της πολίτικης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν. Γι αυτό δεν έχουν νόημα ούτε οι αυταπάτες μιας απλής κυβερνητικής εναλλαγής.

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενισχύοντας το Σύλλογο

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι σύλλογοι σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Είναι τα μονά τα οποία μπορούν να οικοδομήσουν δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να γίνουν το «σπίτι» του κάθε συναδέλφου που αντιμετωπίζει την εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση, την ανεργία. Με συμμετοχή και «φωνή» του κάθε συναδέλφου και όχι με τη λογική της ανάθεσης. Είναι αναγκαία για την επαναφορά συλλογικής σύμβασης στον κλάδο για να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς αμοιβές και όροι εργασίας.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών εκπαιδευτικών συμμετέχουμε στις εκλογές του ΣΙΕΛ Αχαΐας για να εκφραστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Δεν αποτελούμε κομματική παράταξη και με τον τρόπο λειτουργίας μας, προσπαθούμε να εκφράσουμε μια άλλη αντίληψη για τη αναγκαία λειτουργία του ίδιου του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος. Για το λόγο αυτό η τοποθέτηση των εκπροσώπων μας στα ΔΣ, στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία (ΟΙΕΛΕ), στηρίζεται στις αρχές της ανακλητότητας και της εναλλαγής εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση τη συλλογική άποψη την οποία σε  καλούμε να στηρίξεις.

Παλεύουμε για:
·      Δημόσια και δωρεάν παιδεία
·      Αύξηση άμεσα διορισμών εκπαιδευτικών
·      Να μην περάσει το τερατούργημα του Νέου Λυκείου
·      Παλεύουμε εναντία στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο και στους μισθούς εξαθλίωσης
·      Να υπογράφει τώρα νέα συλλογική σύμβαση του κλάδου. Να ζει κάθε συνάδελφος από μια και μόνο δουλειά.
·      Να ανατραπούν όλα τα Μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι που τα πλαισιώνουν.
·      Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι Κυβερνήσεις που την υλοποιούν από τους αγώνες των εργαζομένων.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις

0 σχόλια: