About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ


Σύλλογος  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
Μέλος της  Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ.
Κολοκοτρώνη 20, 26221 (4ος όροφος) Πάτρα
 Κιν. 6937863023  e-mail: siel.achaias@gmail.com

Πάτρα 14 /10/2012                                                                                                            
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται  στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.

Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ  ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ  ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Απαιτούμε την κατάργηση των  δανειακών συμβάσεων και των  μνημονίων, την έξοδο της χώρας  μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Αγωνιζόμαστε  για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά  μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Το  ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας  καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την ΠΕΜΠΤΗ  18/10  και στη συγκέντρωση – πορεία στην ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ στις  10:30 π.μ.        

 Για το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας

            Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας
        Π. Κουτσαντώνης                                                                     Κ. Αξιώτης

0 σχόλια: