About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Εμπρός για αποφασιστικό αγώνα διαρκείας!

48ωρη απεργία στην εκπαίδευση στις 22-23 Φλεβάρη

Στο «κοινωνικό συμβόλαιο» δεσμεύεται μόνο ο αδύνατος…
Η κυβέρνηση ξεπουλά το δημόσιο, ληστεύει το λαϊκό εισόδημα, γκρεμίζει την περίθαλψη, την εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συγκοινωνίες, τους κοινωφελείς οργανισμούς, τις δημόσιες υπηρεσίες। Με πρόφαση την κρίση δημοσιονομικού χρέους σαρώνονται τα κατακτημένα με ιδρώτα και αίμα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση και οι «πρόθυμοι» (ΝΔ, ΛΑΟΣ, τύπος, κανάλια) καλλιεργούν το αλληλοφάγωμα των εργαζόμενων, συκοφαντούν και απαγορεύουν δικαστικά τις δυναμικές απεργίες και ασκούν ακραία αστυνομική καταστολή.

Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πολλοί το πιστεύουν…
Σπέρνουν ψέματα, φόβο, ανασφάλεια και συνενοχή για να θερίσουν υποταγή. «Κάναμε πάρτι με ξένα λεφτά». Μα ούτε ένα παραπανίσιο ευρώ δεν πήγε στην εκπαίδευση, στην περίθαλψη, στις κοινωφελείς υπηρεσίες, στις οφειλές του κράτους προς τα ταμεία. Στις τσέπες μεγαλοεργολάβων και κουμπάρων ρέει το χρήμα των δανείων, μα δεν το αγγίζει κανείς, ενώ πετσοκόβονται έως και οι κατώτατοι μισθοί. «Χάρη στο Μνημόνιο έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις». ΨΕΜΑ! Μισθοί και συντάξεις πληρώνονται απ’ τα πρωτογενώς ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΑ (ακόμη και στην κρίση) έσοδα του προϋπολογισμού। Δεν καρπώνεται ο λαός τα δάνεια. Τα λεφτά καταλήγουν στους ίδιους τους πιστωτές (τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς ομίλους) και στους φίλους τους. Στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ρημαγμένο «νέο» σχολείο της αμάθειας…

Η εκπαίδευση γίνεται βορά στο θηρίο της ανταγωνιστικότητας. Στοίβαγμα σε 30ρια τμήματα, κλείσιμο σχολείων, αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών, περικοπές χρηματοδότησης, περιπλάνηση εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου, κατάργηση αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων, διευθυντές – μάνατζερ, μέντορες – αξιολογητές, σχολεία – φυλακτήρια, παραδομένα σε Καλλικράτειους δήμους και σπόνσορες, εκπαιδευτικοί – παιδονόμοι, διεκπεραιωτές ιδιωτικών προγραμμάτων, δεξιοτήτων και προσόντων, με μισθό στο έλεος προϊσταμένων – αξιολογητών. Γονείς χρηματοδότες του «νέου» σχολείου και της παραπαιδείας. Η ολοκληρωμένη μόρφωση δε μπορεί να μετρηθεί, ούτε να αξιολογηθεί, άρα εξοβελίζεται στο όνομα της «αποτελεσματικότητας»! Η παιδαγωγική ελευθερία και ο στόχος-όραμα του ενιαίου υποχρεωτικού σχολείου με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά κηρύσσονται ανεπιθύμητα। Αντί αυτών, δοξολογείται η «δια βίου μάθηση», το κυνήγι δεξιοτήτων, η «προσοντούχος» αμάθεια ενός ευέλικτου εργατικού δυναμικού, έτοιμου να υπηρετήσει το αφεντικό, μα ανίκανου να κριτικάρει και να σπάσει τα δεσμά του.

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο। Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Οι ίδιοι ομολογούν πια ότι η πολιτική τους δεν έχει διέξοδο. Δήθεν για να γίνουν ευκολίες στο χρέος (επιμήκυνση, κούρεμα, επαναγορά, αναδιάρθρωση – ονόματα μιας μη ομολογημένης χρεοκοπίας), συμφώνησαν στον αληθινό στόχο: να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, να εκχωρήσουν τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής στην ΕΕ (δηλαδή στη Γερμανία) και να τσακίσουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Να γιατί η το κράτος δανειζόταν τόσα χρόνια! Αντί να φορολογήσει το κεφάλαιο που έκανε αληθινό πάρτι, χρέωνε τον πολίτη, τον νάρκωνε με επίπλαστη ευμάρεια, για να τον στύψει στο τέλος χωρίς να βγάλει άχνα. Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράριο, δικαιώματα, ασφάλιση, ελπίδα, με την φοβερή απειλή της ανεργίας. Όλη η Ευρώπη καλείται να θεσμοθετήσει διαρκή λιτότητα και συμπίεση των εργαζομένων με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας! Αλλά τώρα ξέρουμε ότι η «ανάπτυξη» που υπόσχονται είναι αέρας। Μετά από χρόνια καταναλωτικής αποβλάκωσης και υπερσυσσώρευσης γίνεται φούσκα και σκάει πάνω μας. Οι εργαζόμενοι μόνο φτώχεια και εξαθλίωση περιμένουν από τέτοια «ανάπτυξη». Ώσπου να εξεγερθούν και να πάρουν όχι ψίχουλα, αλλά την ίδια την «πίττα» και τα μέσα παραγωγής της. Να ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση και αυτήν την πολιτική, και τελικά το ίδιο το σύστημα που παράγει τέτοιες κυβερνήσεις και πολιτικές απ’ τις καθ’ ημάς μπανανίες ως τα άπαρτα(;) κάστρα του καπιταλισμού.

Κόντρα στο ξεπούλημα των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και στην παράλυση της ΟΛΜΕ να μετατρέψουμε την απεργία της 22ας και 23ης Φεβρουαρίου σε βροντερό μήνυμα αγώνα διαρκείας. Κάθε κινητοποίηση που συγκεντρώνει τη συμμετοχή και προκαλεί την ενεργοποίηση ολοένα περισσότερων εργαζόμενων φέρνει τη νίκη πιο κοντά. Συμβάλλει στο να φτιαχτούν οι προϋποθέσεις για να οργανωθεί ο λαός και να διώξει τους δυνάστες του, ξεκινώντας μια ριζικά διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζόμενων.
Στις 22-23/2 οι εκπαιδευτικοί απεργούν με αποφασιστικότητα και διάθεση κλιμάκωσης

Όλοι στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια! Όλοι στη γενική απεργία!
  • Κάτω το Μνημόνιο και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Ο λαός δε θα πληρώσει το χρέος τους.
  • Όχι στον Καλλικράτη της εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις/κλεισίματα, την περιπλάνηση εκπαιδευτικών.
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. Μόνιμοι διορισμοί για τις αληθινές ανάγκες.
  • Ενιαίο υποχρεωτικό 12χρονο δημόσιο αληθινά δωρεάν σχολείο, με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά.
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Συνάδελφοι,

Την 21η Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Δευτέρα η Ομοσπονδία Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους συλλόγους Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Αγρινίου αλλά και σε συνεννόηση με πολλούς συναδέλφους που ακόμη δεν εκπροσωπούνται σε τοπικό επίπεδο,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

με σκοπό την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενόψει της συζήτησης, που έχει ήδη ξεκινήσει, για την τεχνολογική εκπαίδευση. Καλούνται οι συνάδελφοι από όλη την χώρα να δώσουν δυναμικό παρόν για να διεκδικήσουμε το αίτημα μας για την

ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

όπως ακριβώς έπραξε πρόσφατα με τους καθηγητές του ΟΤΕΚ και τους καθηγητές του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης.

Παρακαλούνται οι τοπικοί σύλλογοι αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για ένα δίκαιο και μακροχρόνιο αίτημα. Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα αρχίσει η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για την τεχνολογική εκπαίδευση όπου θα πρέπει να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας. Η ανεπίτρεπτη και στα όρια της συνταγματικότητας στάσης του Υπουργείου Παιδείας απέναντι μας οφείλει να λάβει τέλος.

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10:00