About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς συμβάσεις οι εκπαιδευτικοί των δημοσίων ΙΕΚ


Εκπαιδευτικοί δημοσίων ΙΕΚ
Να υπογραφούν οι συμβάσεις και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα μας ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Εδώ και 4 μήνες δουλεύουμε χωρίς καν να έχουμε υπογράψει σύμβαση εργασίας. Ο ΟΕΕΚ, το υπουργείο παιδείας, η ίδια η υπουργός και η κυβέρνηση φέρουν ολόκληρη την ευθύνη που οι εργαζόμενοι – εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ εδώ και τέσσερις μήνες δουλεύουν χωρίς να κατοχυρώνονται για τα απολύτως αυτονόητα: την αμοιβή τους και την ασφάλιση τους. Κυβέρνηση – υπουργείο – ΟΕΕΚ νομιμοποιούν και «επαυξάνουν» τις συνθήκες ελαστικής και μαύρης εργασίας … την στιγμή μάλιστα που συνάδελφοι μετρούν μέχρι και το τελευταίο ένσημο για να βγάλουν βιβλιάριο υγείας!!!!!!

Οι αποδοχές των προηγούμενων ετών ακόμα δεν έχουν καταβληθείΣυνάδελφοι/συναδέλφισσες, όσο και αν είχαμε ανεχτεί αυτό το καθεστώς αμοιβής πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν είναι δυνατόν το κράτος – εργοδότης σε αυτές τις συνθήκες φτώχειας – ανεργίας – υποαπασχόλησης να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα μας όπως οφείλει (για να μην μιλήσουμε για την παρανομία του ίδιου του κράτους που αν και από το νόμο υποχρεούταν να καταβάλει το δώρο πριν τις 25/12/2010 δεν έχει καταβάλει ούτε καν τα δεδουλευμένα του 2009…). Την ίδια στιγμή που εμείς μένουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι ρεμούλες, οι «διευκολύνσεις» για τους εργοδότες, τα λεφτά σε υποβρύχια που γέρνουν δίνονται απλόχερα!

Δεν πάει άλλο … Να φύγουν!

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ – εργοδοσίας! Στο βωμό της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου, η κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη του χρέους και της κρίσης στους εργαζόμενους, που όμως δεν την δημιούργησαν. Τα έφαγαν και συνεχίζουν να τρώνε μαζί κυβερνώντες και κολλητοί επιχειρηματίες. Κόβουν από μας για να δίνουν φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο! Κόβουν από τους σπουδαστές μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ούτε καν σημειώσεις δεν διανεμήθηκαν σε έντυπη μορφή ή και αν διανεμήθηκαν ήταν αποτέλεσμα της απαίτησης και της πίεσης των σπουδαστών των ΙΕΚ. Υποβαθμίζουν την παιδεία, την επιχειρηματικοποιούν, την συνδέουν με την αγορά και δημιουργούν κανόνες λειτουργίας σαν να πρόκειται για επιχείρηση. Πετούν τα παιδιά έξω από τα σχολεία και τις σχολές.

Μαζί με τους σπουδαστές, τους συναδέλφους σε άλλες υπηρεσίες και τους εργαζόμενους συνολικά χρειάζεται να παλέψουμε για να φύγουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και μαζί μ’ αυτούς και η πολιτική τους – πολιτική του κεφαλαίου.

ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Άμεση υπογραφή των συμβάσεων.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων και των δώρων των προηγούμενων ετών και των μηνών που έχουμε εργαστεί μέχρι σήμερα.
  • Να πάρει τώρα πίσω το υπουργείο όλες τις μειώσεις στις αμοιβές μας. Αυξήσεις στις αποδοχές μας!

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών
(συμμετέχουμε στο Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών – ΣΙΕΛ Αχαΐας)
Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 /1 / 2011, 6 το απόγευμα, σχολικό συγκρότημα "Τεμπονέρα"