About Me

Επικοινωνία

aaksiel@gmail.com

Αναγνώστες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 24 Φλεβάρη
















Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
σε φροντιστήρια, ΙΕΚ, ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών


Ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αιτήματα και να κατοχυρώσουμε δικαιώματα είναι η συλλογική, μαζική δράση και ο διαρκής αγώνας.

Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην εργοδοσία, όσο και στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συμπίεση των μισθών και δικαιωμάτων μας, τις απολύσεις, ότι δεν πρόκειται να περιστείλουμε ό,τι κατοχυρώσαμε με αγώνες μέχρι σήμερα στο όνομα των κερδών τους, ότι απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, ότι απαιτούμε να πάρουμε πίσω «τα κλεμμένα». Όσο περισσότεροι καθηγητές στην ιδιωτική εκπαίδευση απεργήσουν, τόσο περισσότερο θα πιεστούν και οι εργοδότες και η κυβέρνηση.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Να δυναμώσουμε τη φωνή του κλάδου μας!

Να δυναμώσουμε την φωνή των αγώνων μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24/02

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
ιδιωτικών εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
(συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών)

Web: http://aaksiel.blogspot.com
e-mail: aaksiel@gmail.com
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936787173
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΙΕΛ - Αχαΐας στους απολυμένους συναδέλφους της ΜΕΤΚΑ














Πάτρα 13/02/2010

Ψήφισμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών – ΣΙΕΛ Αχαΐας

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ

Καταγγέλλουμε τις τρεις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 η επιχείρηση ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτηλιναίου στο Βόλο. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Αλέξης Παυλίδης συμμετείχε στις εκλογές του συνδικάτου με το αριστερό – αγωνιστικό ψηφοδέλτιο Μετωπική Ενωτική Κίνηση Αλλαγής ενώ οι Κώστας Βογιατζής και Βασίλης Καλατζής ήταν «ενοχλητικοί» για την εργοδοσία λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Η εργοδοσία τους έβαλε στο στόχαστρο και απολυθήκαν από την επιχείρηση σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή.

Οι απολύσεις των συναδέλφων και πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού κινήματος, είναι απλά μια απόδειξη για το πώς επιδιώκει το κεφάλαιο και τα κόμματά του να υπερβούν την κρίση: μειώσεις μισθών, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Και όλα αυτά με το κάλυμμα της κρίσης, τον εκβιασμό του αντεργατικού συμφώνου σταθερότητας κ.α

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη και τους αγώνες των σωματείων, συνολικά οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περάσουμε στην αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε όσα μας ανήκουν και να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το κεφάλαιο και οι συνοδοιπόροι τους.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας
Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ.
Κολοκοτρώνη 20, 26221 (4ος όροφος) Πάτρα, Τηλ.& Fax : 2610-226-754
Κιν. 6937863023 e-mail: siel.achaias@gmail.com

Πάτρα, 06/02/2010

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία 10 Φλεβάρη
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αχαΐας καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (Ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια ΜΕ και Ξένων Γλωσσών, ΚΕΚ – ΙΕΚ και παντός είδους συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο) να συμμετάσχουν μαχητικά στην απεργία της Τετάρτης 10 Φλεβάρη, για ανατροπή του αντεργατικού συμφώνου σταθερότητας, πάλη για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία και στην ασφάλιση.
Η επίθεση που γίνεται είναι ενιαία και συντονισμένη, γι’ αυτό ενιαία και συντονισμένα πρέπει να απαντήσουν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας.
Ούτε βήμα πίσω!
Στις 10 Φλεβάρη όλοι στους δρόμους!

Για το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Π. Κουτσαντώνης Π. Κλουκίνας
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνέλευση στις 06/02/2010












Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα φροντιστήρια και στην ιδιωτική εκπαίδευση!
Να δυναμώσουμε τη φωνή του κλάδου μας!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον πιο επιθετικό τρόπο από την πλευρά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία. Η επίθεση που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση από την προεκλογική περίοδο, σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα και τα Μ.Μ.Ε., συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και μέσα από το αντεργατικό Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε.

Με περίτεχνο τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο της εργασίας αναφορικά με το δημόσιο έλλειμμα, την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, τη δημοσιονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, χρησιμοποιώντας τη για να συμπιέσουν ολοένα και περισσότερο τα εισοδήματα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση με σκοπό τελικά να ενισχυθεί η κερδοφορία της εργοδοσίας - κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία, επιδιώκοντας τη δραστική μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων που θα συμπαρασύρει σε πάγωμα και ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών και τον ιδιωτικό τομέα, περικοπή δαπανών στο δημόσιο τομέα, η οποία βέβαια βάζει στο στόχαστρο και ζωτικής σημασίας δαπάνες, όπως είναι οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία, την επέκταση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα καθώς και φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα με την ταυτόχρονη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση το εν λόγω Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ως στόχο να προωθήσει μια σειρά αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών όπως:

1) την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας
2) την εδραίωση της εργασιακής ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, των συμβάσεων έργου των stage, της ωρομισθίας, της ημιαπασχόλησης και γενικά του εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους τομείς,
3) την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με στόχο και την εξαντλητική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (ειδικά για τις γυναίκες εργαζόμενες), αλλά και
4) τη σημαντική μείωση των συντάξεων καθώς και
5) την αναγνώριση της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας για κάθε είδους κολέγια), αλλά και ακόμα μεγαλύτερη αποσύνδεση των πτυχίων από τα εργασιακά δικαιώματα.


Η μάχη της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Ένα μεγάλο ποσοστό των αντεργατικών τομών που προωθεί η κυβέρνηση συνολικά στο χώρο της εργασίας, οι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια το βιώνουν καθημερινά τόσο στους μισθούς τους όσο και στις εργασιακές τους συνθήκες. Η αμοιβή είναι κατώτερη όχι μόνο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών αλλά κυρίως κάτω από τις πραγματικές ανάγκες. Η εργασία έχει μετατραπεί σε ομηρία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και διάστημα υποχρεωτικής ανεργίας το καλοκαίρι. Η ασφάλιση, όταν υπάρχει, είναι στην καλύτερη περίπτωση για 8 με 9 μήνες το χρόνο, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι για σύνταξη χρειάζεται περίπου 25-30% περισσότερα χρόνια εργασίας από τα θεσμοθετημένα όρια ηλικίας. Παράλληλα, παρατηρείται καθημερινή παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) από τους εργοδότες (ωρομίσθιο, δώρα και επιδόματα, αργίες, διδακτική ώρα κτλ.).

Σήμερα όμως, δεν αρκεί μονάχα η τήρηση της ήδη υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης αλλά, είναι επιτακτική ανάγκη μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης η οποία θα κατοχυρώνει την εργασία στα φροντιστήρια βάσει τον δικών μας αναγκών, με μισθούς και συνθήκες εργασίας που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρεπείς όρους. Πολύ δε περισσότερο δεν αρκεί η κατάπτυστη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφει η υποταγμένη στην εργοδοσία ΓΣΕΕ.

Στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της νέας συλλογικής σύμβασης οι εργοδότες θα αρνηθούν να δώσουν αυξήσεις, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Θα αρνηθούν την κατοχύρωση αξιοπρεπών όρων εργασίας. Θα ζητήσουν να προστεθούν στο πρόγραμμά μας απλήρωτες ώρες εργασίας. Θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από το βραχνά των ασφαλιστικών μας εισφορών, καταργώντας την ασφάλιση στο ΙΚΑ.

Γι’ αυτό το λόγο είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για τη νέα συλλογική σύμβαση. Γιατί όσο κατοχυρώνονται τα δικαιώματά μας σ’ αυτή, τόσο βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας για εμάς όσο και για το σύνολο εργαζομένων.
Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας στη σύμβαση. Παράλληλα, χρειάζεται σκληρός αγώνας για να την κατοχυρώσουμε και στην πράξη.

Χρειάζεται να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας αλλά κυρίως στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας επιδιώκοντας:

• την ενδυνάμωσή του και μαζικοποίησή του προκειμένου να τον καταστήσουμε αντίπαλο δέος απέναντι στην εργοδοσία – φροντιστηριάρχες
• να συμβάλλουμε σε ένα νέο εργατικό κίνημα μάχης από τους ίδιους τους εργαζόμενους, για τις ανάγκες τους, για τα δικαιώματά τους.

Η συμμετοχή του σωματείου μας στην απεργία της 10/2

Ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα αιτήματα και τα δικαιώματά μας είναι η συλλογική, μαζική δράση και ο διαρκής αγώνας. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην εργοδοσία, όσο και στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συμπίεση των μισθών και δικαιωμάτων μας, ότι δεν πρόκειται να περιστείλουμε ό,τι κατοχυρώσαμε με αγώνες μέχρι σήμερα στο όνομα των κερδών τους, ότι απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, ότι απαιτούμε να πάρουμε πίσω «απ’ τα κλεμμένα». Όσο περισσότεροι καθηγητές στην ιδιωτική εκπαίδευση απεργήσουν, τόσο περισσότερο θα πιεστούν και οι εργοδότες.

Αυτήν ακριβώς την περίοδο απαιτείται το εργατικό κίνημα να δώσει τη μάχη όσο γίνεται πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, πιο ενωτικά, με ξεκάθαρες θέσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Αντί γι’ αυτό, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ διατυπώνει από κοινού με το ΣΕΒ «προτάσεις για κοινές λύσεις σωτηρίας από την κρίση», ματαιώνει την πορεία της πανεργατικής απεργίας της 10/12/2008, δεν τολμά ούτε τη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς να οργανώσει. Το φετινό Δεκέμβρη, όχι μόνο δεν προχώρησε στην κήρυξη απεργίας ενάντια στον πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων, αλλά λειτούργησε καθαρά απεργοσπαστικά καλώντας τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν στις 17 Δεκέμβρη, στην απεργία που οργανώθηκε από αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Τον ίδιο δρόμο, το δρόμο της ταξικής συνεργασίας, της ήττας και της υποταγής έχει διαλέξει και η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).

Στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ΟΙΕΛΕ συντάσσεται πλήρως με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Αυτό έγινε ξεκάθαρο κατά το προηγούμενο διάστημα, όπου η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) απέρριψε την αίτηση του ιστορικού σωματείου στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Βύρωνα» να ενταχθεί στην ομοσπονδία και έστησε «δικό της» σωματείο, υπέγραψε σύμβαση στα ξενόγλωσσα με αύξηση 0%, απέρριψε την πρόταση πρωτοβάθμιων σωματείων να συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας για να συζητήσει τα θέματα της διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό της, συμμετείχε στο διάλογο- απάτη του Υπουργείου Παιδείας, αρνήθηκε να δώσει δημοσιότητα στην καταδίκη ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούσαν ταυτόχρονα και φροντιστήρια. Σε αυτήν ακριβώς την αντιδραστική κατεύθυνση κινήθηκε η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ και κατά τη διάρκεια του 34ου συνεδρίου της. Σ’ αυτό το συνέδριο το μπλοκ εξουσίας της ΟΙΕΛΕ επέλεξε να συνταχθεί πλήρως με την κυβερνητική πολιτική ζητώντας προσλήψεις στα ιδιωτικά σχολεία μέσω ΑΣΕΠ και θεσμοθέτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (του νόμου Αρσένη), να απορρίψει εκ νέου την αίτηση του «Βύρωνα» για επανένταξη στην ομοσπονδία. Παράλληλα, ψήφισε καταστατικές αλλαγές βάσει των οποίων διασπάται ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών σε επιμέρους κλάδους (φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ξενόγλωσσα φροντιστήρια, ΙΕΚ) ενώ θα αναγνωρίζει μονάχα ένα σωματείο – μέλος ανά νομό. Με αυτόν τον τρόπο η ΟΙΕΛΕ παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της εργοδοσίας.

Να μην τους αφήσουμε! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!


Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί - λειτουργοί στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας!!!

Σάββατο, 06/02/2010, 18:30 Εργατικό Κέντρο Πάτρας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ιδιωτικών εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας
(συμμετέχουμε στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις)